feed-image
De KopS-kunsenares Anneke Roeleveld heeft op 12 december in de galerie van KopS in de Scheveningse Keizerstraat op nummer 71c de prijs van de aan de kunstwedstrijd "Thuiskomen" verbonden loterij aan prijswinnares Sacha overhandigd. Aan de wedstrijd waren zowel een jury- als een publieksprijs verbonden. Het werk van de aan de wedstrijd deelnemende kunstenaars werd van 4 november tot 2 december in de KopS-galerie tentoongesteld. Bezoekers konden middels een stembiljet duidelijk maken wat zij het mooiste kunstwerk vonden. Als zij hun stem uitbrachten, namen ze tevens deel aan een loterij. Het lot van Sacha, die zelf ook schildert en regelmatig een kijkje in de galerie neemt, kwam als winnend lot uit de bus. Het kunstwerk van Anneke Roeleveld, een beeldje van een jongetje dat 's avonds de deur open doet om de kat binnen te laten, was door het publiek tot mooiste kunstwerk verkozen. Anneke overhandigde op 12 december in de KopS-galerie de aan de loterij verbonden prijs, een eetbon voor twee personen, aan Sacha. Sacha was heel blij met de prijs en vertelde dat ze die samen met haar schoonmoeder in het naast de KopS-galerie gevestigde restaurent de Maatschappij ging besteden.
 
Anneke Roeleveld (links), winnares van de KopS-kunstwedstrijd Thuiskomen, heeft de prijs aan loterij-winnares Sacha Weinhold (midden) overhandigd. Rechts het winnende beeldje.
Anneke Roeleveld (links), winnares van de KopS-kunstwedstrijd Thuiskomen, heeft de prijs
aan loterij-winnares Sacha Weinhold (midden) overhandigd. Rechts het winnende beeldje.

Anneke Roeleveld heeft met haar inzending de 3de prijs plus de Publieksprijs gewonnen in de KopS-kunstwedstrijd 2017 die als thema 'Thuiskomen' heeft. Het is een bronzen beeld voorstellende een jongetje dat s' avonds de deur open doet voor de poes die naar huis terugkeert (waarna het huis pas weer 'Thuis' zal zijn; zie bij Beelden Galerie onder Diverse Onderwerpen).

De prijswinnaars van de wedstrijd werden door een vakjury bekend gemaakt tijdens de opening van de expositie in Keizerstraat 71c te Scheveningen. Bekijk de reportage die gemaakt werd door Haagse Dingen (www.haagsedingen.nl).


KopS kunstwedstrijd 2017 ThuiskomenElk jaar organiseert de kunstenaarsvereniging Kunst op Scheveningen (KopS) een kunstmanifestatie. Trots presenteren wij dit jaar onze brochure met ingezonden werken voor de 2e Kunstwedstrijd 2017.  Het thema is dit keer “thuiskomen”.

De ruim 50 deelnemers die wonen op of een relatie hebben met Scheveningen, hebben zich verdiept in het thema en presenteren hun persoonlijke interpretaties in foto’s, schilderijen en 3D kunstwerken. Het werk is verrassend divers en van alle kanten is het thema “thuiskomen” belicht.

De kunstwerken zullen op de openingsdag op 4 november 2017 worden beoordeeld door de vakjury op originaliteit en de toepassing van het thema. Tijdens de opening, speciaal voor genodigden, reikt de vakjury de 1e, 2e en 3e prijs uit.

Drie kunstenaars van kunstenaarsvereniging KopS geven vanaf 29 juli hun geheel eigen visie op Scheveningen en wat zich daar allemaal kan afspelen.
KopS - Kunst op Scheveningen – is inmiddels uitgegroeid tot een sterke vereniging met meer dan zestig leden die wonen of hun atelier hebben in Groot Scheveningen. KopS een eigen, weliswaar tijdelijke expositie- en verkoopruimte in de Keizerstraat 71 C, maar geeft daarbij op verschillende locaties tentoonstellingen –zoals nu in de